Simpozion international la Constanța

În Salonul Pictat al Muzeului de Istorie Naţională şi Arheologie din Constanţa a avut loc deschiderea lucrărilor Simpozionului Internaţional „Moştenirea Culturală Turcă în Dobrogea”. Pe lângă istorici şi profesori universitari din mai multe ţări, la eveniment au fost prezenți şi subprefectul Constanţei, Iucsel Selamet, dar şi viceprimarul Decebal Făgădău.

De-a lungul timpului turco tătarii şi-au pus amprenta pe cultura din  spaţiul dobrogean, astfel că astăzi identitatea locuitorilor de aici contine elemente diferite de cele ale românilor din alte zone.

În luna octombrie a acestui an urmează să fie publicat un volum ce va contine toate comunicările științifice prezentate în cadrul simpozionului.

Proiectul cultural, finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional este organizat de Muzeul de Istorie Naţională şi Arheologie din Constanţa în colaborare cu Institutul de Turcologie şi Studii Central-Asiatice, Universitatea Babeş Bolyai din Cluj Napoca. Acesta reprezintă o continuare a  simpozionului început în 2008, „Moștenirea Istorică a Tătarilor”.

Reporter: Sorin Hulubei ; Imagine: Adrian Corchie