Simona Halep, în sferturi la Roland Garros

Visul Simonei Halep continuă! Constănțeanca este într-o formă de zile mari, iar șansele sale de a-și trece în cont primul trofeu de Grand Slam par mai evidente ca oricând! Intrată în cea de-a doua săptămână a turneului de la Roland Garros, fără a ceda vreun set, românca s-a calificat, astăzi, în faza sferturilor de finală.

Victorie eclatantă pentru Simona halep în optimile de finală ale turneului de la Roland Garros, al doilea de Grand Slam al anului. Românca a învins-o pe Carla Suarez Navarro (nr.23 mondial), căreia nu i-a cedat decât câte un game pe set, drept consolare: 6-1, 6-1! O performanță pentru care a treia favorită a turneului de la Paris a avut nevoie de doar 60 de minute.

Românca și-a dominat copios adversara, dornică, parcă mai mult decât oricând, să pună capăt incredibilei serii de cinci înfrângeri pe suprafața roșie, suferite în fața ibericei. Simona a trecut cu bine peste un prim game complicat, în care a salvat două mingii de break, pentru ca, din acel moment, să existe o singură jucătoare pe teren. Constănțeanca a găsit unghiuri incredibile, și-a construit cu calm și inteligență fiecare punct și a fructificat cu sânge rece fiecare șansă avută. Un joc la care iberica, o specialistă incontestabilă a suprafeței, nu a găsit răspuns. Următoarea adversară a româncei, pentru un loc în semifinale, va fi ucraineanca Elina Svitolina (6 WTA), care s-a salvat miraculos în fața surprinzătoarei croate Petra Martic (290 WTA), după ce a revenit în setul decisiv de la 3-5. Simona și Elina se reîntâlnesc la ceva mai mult de o săptămână după finala de la Roma, unde ucraineanca a profitat de accidentarea campioanei noastre și a câștigat în set decisiv.

Redactor: Paul Alexe

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.