Simona Halep, primul antrenament la Mamaia

Complexul sportiv de la Tenis Club IDU Mamaia a intrat în febra meciului dintre România și Marea Britanie, din barajul Grupei Mondiale II a Fed Cup. Dacă din momentul anunțării locului de desfășurare a confruntării și până acum agitația s-a făcut simțită la nivel organizatoric, din această dimineață lucrurile au trecut la un alt nivel!  Care a fost motivul, aflați în materialul următor.

Lidera echipei “tricolore”, constănțeanca Simona Halep (nr.5 mondial), a efectuat un prim antrenament, pe durata a două ore, alături de ea aflându-se fostul căpitan nejucător al echipei, Alina Tecșor. Din cauza condițiilor meteo, antrenamentul s-a desfășurat pe un teren secundar, în balon, iar accesul reprezentanților media sau al supotrerilor nu a fost permis.

În tot acest timp, pe arena centrală, cea care va găzdui meciurile de sâmbătă și duminică, organizatorii au acoperit terenul cu o prelată albastră, pentru a proteja suprafața de joc.

Tot în cursul zilei de marți, dar de la ora 15.00, Irina Camelia Begu și Sorana Cîrstea erau programate pentru antrenament, în timp ce Monica Niculescu (învingătoare, duminică, în turneul de dublu de la Biel) urmează să ajungă la Mamaia, miercuri dimineață. În ceea ce le privește pe britanice, sosirea acestora este programată pentru miercuri, însă oficiali ai federației britanice se află, deja, la Mamaia.

O veste bună ar putea veni și pentru suporterii care nu au reușit să-și procure bilete în prima fază în care acestea au fost puse la vânzare.

Joi, cele două echipe, împreună cu căpitanii nejucători, Ilie Năstase și Anne Keothavong, vor participa la conferința de presă oficială. Primele două meciuri de simplu ale confruntării dintre România și Marea Britanie sunt programate sâmbătă, iar următoarele două meciuri de simplu, dar și cel de dublu (dacă va fi nevoie), urmează să se dispute duminică.

Reporteri: Paul Alexe / Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea