Simona Halep, în finala de la Australia Open

“Pur şi simplu prea bună”, a fost comentariul postat pe Twitter de organizatorii de la Australian Open, la finalul partidei dintre Simona Halep si Angelique Kerber. Constănțeanca noastră, numărul unu mondial, Simona Halep, s-a calificat în finala de la Australian Open, o premieră pentru jucătoarea din România.

Simona Halep continuă să scrie istorie la ediţia din acest an de la Australian Open. Românca s-a calificat în finală după o victorie pur şi simplu dramatică cu Angelique Kerber, scor 6-3, 4-6, 9-7 în decisiv. Ce s-a intamplat intre Simona Halep si Angelique Kerber n-a mai fost un meci de tenis, ci deja unul de box.

Simona  a avut un procentaj de 68% al primului serviciu, câştigând 67% din punctele jucate cu prima servă. Cu o mentalitate complet schimbată, dovadă fiind şi revenirea uluitoare din meciul cu Lauren Davis, Simona Halep a făcut re-break, a continuat să lupte şi a câştigat în final cu 9-7. În thriller-ul dramatic din decisiv, Simona a fost mai agresivă ca niciodată şi a pedepsit-o pe Kerber cu zeci de lovituri directe.

„Tremur acum, sunt foarte emoționată. Sunt foarte bucuroasă că am rezistat și am câștigat meciul. Înainte să înceapă, am știut că o să fie un meci dificil. Este un adversar foarte dificil, se mișcă bine și lovește de oriunde”, a spus Simona Halep, despre Angelique Kerber

Transformarea Simonei în lider mondial va fi totală daca va caștiga și finala cu numarul doi mondial, Wozniacki.

Redactor: Isabela Boantă