Simona Halep a fost distinsă cu titlul de cetățean de onoare al Constanței

La 22 de ani, sportiva Simona Halep a fost distinsă cu titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Constanța, pentru rezultatele deosebite obținute în tenisul mondial. Cei 24 de consilieri locali au votat în unanimitate pentru acordarea titlului onorific tinerei campioane.

Tradiția sportivilor de valoare se păstrează la Constanța. Fosta vicecampioană mondială la handbal și doamna de fier a sportului românesc, Elena Frîncu și actual cetățean de onoare al orașului nostru, a salutat inițiativa autorităților constănțene.

Simona Halep a făcut primii pași în tenis încă de la patru ani, iar 18 ani mai tîrziu a reușit să parcurgă un adevărat drum al performanței și să ajungă în fruntea clasemntelor mondiale, reprezentîndu-și atît orașul cît și țara cu mîndrie. Prezent la ceremonia de acordare a distincției de la Mamaia a fost chiar fratele Simonei Halep, care a transmis mesajul sportivei către constănțeni.

Simona Halep a devenit numărul 3 WTA şi a urcat pe locul doi în clasamentul all time al premiilor obţinute de jucătorii români de tenis în istorie. Sportiva se află la Londra, unde va juca în primul tur al turneului de tenis de la Wimbledon.

Reporter:Andreea Barbu ; Imagine: Bogdan Grigorescu