Simbolul Constanței pare să fie sub blestem

Și asta pentru că, încă, nu se poate discuta despre data începerii restaurării acestuia. Lucrările nu pot începe din cauza contestațiilor care au loc în urma licitațiilor de atribuire a contractului de reabilitare.

Cazinoul constănțean, bijuteria orașului de la malul mării, pare să nu mai aibă mult timp. Din cauza contestațiilor care au loc după fiecare licitație pentru atribuirea contractului de reabilitare, actele sunt într-un continuu du-te-vino. La începutul anului 2015, Cazinoul era predat Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice prin Compania Naţională de Investiţii pentru consolidare și restaurare. La vremea respectivă, în cadrul contractelor era prevăzut faptul că obiectivul revenea patrimoniului Constanței, dacă lucrările nu încep în termen de 2 ani de la data prelurării. De atunci, au trecut cele 24 de luni prevăzute de protocol, iar acum, aleșii locali sunt nevoiți să voteze soarta Cazinoului. Pe ordinea de zi a primei ședințe ordinare a Consiliului Local din 2017 se află și un punct privind Cazinoul.

Bani pentru restaurare există, la fel și bunăvoință din partea celor care vor să consolideze obiectivul de la malul mării. Însă, dacă firmele participante vor face, în continuare, contestații, există posibilitatea ca autoritățile să nu mai aibă ce să consolideze. În acest moment, obiectivul turistic se află într-o situație înaintată de degradare.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea