Silk Road Summit în premieră la Constanța

În cadrul evenimentului a fost semnat Protocolul de Cooperare dintre Portul Baku din Azerbaidjan și Portul Constanța. La eveniment au participat atât Ministrul Transporturilor, Alexandru Răzvan Cuc, oficialități din statele Drumului Mătăsii, reprezentanți ai Ambasadelor, oameni de afaceri cât și comunitatea portuară din portul Constanța.

Pe agenda dezbaterilor din cadrul summit-ului s-a aflat și tema Drumului Mătăsii, fiind stabilite noi relații de cooperare în domeniul transportului și schimbului de mărfuri pe această rută.

Portul Constanța, oferă posibilitatea dezvoltării acestui coridor de transport, făcând deja pași importanți pentru a îmbunătăți cooperarea pe această rută, a noului drum a mătăsii. Și asta datorită semnării unor protocoale de colaborare cu porturile Ningbo și Qingdao din China, porturile Batumi și Poti din Georgia, portul Aktau din Kazakhstan și cu Serviciul de Stat pentru Transport Naval din Turkmenistan.

În cadrul evenimentului de joi găzduit de APM a avut loc semnarea Protocolului de Cooperare dintre Portul Baku din Azerbaidjan și Portul Constanța.

Răzvan Cuc a mai afirmat că, datorită poziției strategice a Portului Constanța la Marea Neagră, România este un punct de tranzit între Europa și Orientul Îndepărtat și că, va juca un rol cheie în domeniul transporturilor. Totodată, în cadrul aceluiași eveniment, au mai fost enumerate și o serie de măsuri ce vor fi implementate pentru optimizarea profitului din activitatea Portului Constanța, precum și pentru fidelizarea fluxurilor de mărfuri.

The Silk Road Summit este un eveniment organizat de către Compania Naţională Administraţia Porturilor Maritime S.A. Constanţa, Asociaţia Drumul Mătăsii şi Constanta Port Business Association.

Reporter: Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.