Sigilarea dinților, procedură recomandată copiilor!

Copiii pot merge  fără teamă la cabinetul medicului stomatolog, dacă la primele vizite acesta începe prin a-l familiariza pe micuț cu echipamentul. Vizitele scurte și succesive au rolul de a crește încrederea copilului în medic și în activitatea sa. O procedură recomandată pentru prichindei este sigilarea dinților, Despre ce este vorba și în ce constă vedeți în  materialuol următor.

De obicei primele vizite nu au rolul decât de a sparge gheața si a obisnui copilul cu medicul, și locația.  Cand copilul este speriat, nu se simte confortabil si nu cooperează, cel mai bine este sa stabiliți o altă vizită.

Copiii, ca și adulții, ar trebui să meargă la stomatolog o dată la 6 luni. Când copiii sunt foarte mici stomatologul poate programa vizite și o dată la 3 luni, tot pentru a obișnui copilul cu cabinetul.  Când copilul este cooperant prima vizită durează de obicei între 15 si 30 de minute și in funcție de vârstă poate cuprinde: o examinare atentă a dinților, maxilarului, mușcăturii, gingiilor și celorlalte țesuturi din gură pentru a monitoriza creșterea și pentru a vedea ulterior dacă apar probleme. Cariile sunt cele mai frevente probleme pe care medicii le întâlnesc la cei mici. Pentru prevenirea acestora se recomandă sigilarea dinților.

Prin aceastaă procedură, dinții posteriori sunt acoperiți cu composite fluide care,vor proteja dinții de atacul carios. Stratul lucrează ca un scut protector.  Dintii în dezvoltare conțin denivelări și mici crăpături, care îi expun la acțiunea bacteriilor ce produc caria dentară. Datorită faptului că sunt în creștere și că sunt expuși unei cantități mari din zahăr, pacienții cu varste intre 6 si 14 ani sunt cei cărora li se recomandă, in mod special, intervenția.

Reporter: Camer Niță ; Imagine: Narcis Verdeș