SIBD este găzduit de Constanța pentru a 12-a oară

Constanța găzduiește pentru cea de-a 12-a oară Salonul Internațional de Bandă Desenată Francofonă, aceasta fiind al șaptelea an consecutiv în care manifestarea are loc la malul mării.

În mod tradițional, pe afișul Salonului se păstrează ca temă unul dintre simbolurile Constanței, Cazinoul. Afișul din acest an este realizat de cel care publică și singura revistă profesionistă de benzi desenate din România, intitulată Harap Alb.

În acest an, pentru concursul de benzi desenate au fost trimise și selectate 20 de lucrări, organizatorii având așteptări mari în ceea ce privește numărul participanților.

Lucrările selectate în concurs vor fi jurizate de o serie de personalități din domeniu, inclusiv profesorul Adrian Cioroianu, Decanul Facultății de Istorie București, cel care va modera, sâmbătă, o masă rotundă cu tema ”Istoria în imagini”.

Salonul Internațional al Benzii Desenate este organizat de Alianța Franceză Constanța, Ambasada Republicii Franceze, Asociaţia Bedefililor și Muzeul de Artă Constanța.

Reporter: Ana-Maria Stancu / Paul Alexe / Imagine: Alex Ionescu