Şi în acest an, sezonul estival salvează piaţa muncii constănţene

Aproape 300 de locuri de muncă sunt disponibile în această săptămână laConstanţa, prin intermediul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Cele mai multe oferte sunt pentru constănţenii cu studii medii, profesionale şi lucrători necalificaţi din domeniul serviciilor, în special pentru unităţile de cazare şi masă de pe litoral. Astfel că cea mai mare căutare o au posturile de cameriste, în număr de 40, urmate de 35 de locuri pentru ajutor de ospătar şi câte 32 de locuri de muncă pentru ospătar şi bucătar. Alte peste 20 de locuri de muncă sunt pentru lucrător în bucătărie şi spălătoreasă lenjerie. Tot în domeniul turismului sunt disponibile şi 13 posturi pentru femei de serviciu şi 8 pentru recepţionere. Nu la fel de norocoşi sunt şomerii cu studii superioare… înConstanţaeste nevoie de doar doi medici stomatologi şi şefi de departamente de mărfuri de schimb.

Situaţia nu este roz nici la nivelul ţării, unde există în această săptămână sub zece mii de locuri de muncă. Pe primul loc se află Cluj-ul, cu 1265 de posture, urmat deIaşi, cu 1106 şi Timiş, cu 405. Judeţul Constanţa se află pe locul nouă ca număr de posturi vacante, în timp ce Mehedinţi-ul stă cel mai rău la acest capitol, cu doar 18 cereri de angajare.

Constănţenii vor avea o şansă în plus de angajare la sfârşitul acestei luni, când AJOFM organizează Bursa Generală a Locurilor de Muncă. Evenimentul are loc vineri, 27 aprilie, începând cu ora 10, în Campusul Universităţii Ovidius.

Redactor: Cristina Plesca