Și deținuții au început școala

Școala a început nu numai pentu elevii din școli.  Noul an şcolar a început și pentru 46 persoane private de libertate, aflate, în Penitenciarul de la Poarta Albă, în executarea unor pedepse.

Data de 12 septembrie reprezintă motiv de bucurie și pentru unele persoane care, ori au neglijat școala, ori nu au avut ocazia să deschida vreodată un manual școlar, din cauza anturajelor sau a situațiilor familiale. Cert este că acum au posibilitatea să învețe carte, pentru a se putea reintegra mai ușor în societate.

Astfel, luni, a sunat clopoțelul și pentru cursanții aflați în executarea unor pedepse, închiși la Penitenciarul Poarta Albă. 20 de elevi s-au înscris pentru clasele I – IV , iar alți 26 de deținuți s-au înscris pentru clasele  clasele V – VIII. Aceștia au optat pentru a urma cursurile şcolare sau pentru a-şi continua studiile. Cursurile vor fi susţinute de profesori din cadrul Colegiului Agricol Poarta Albă, în conformitate cu programa şcolară naţională.

În cadrul festivităţilor, a fost citit un mesaj de încurajare,  transmis de comisar şef de penitenciare Marius Vulpe – directorul general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, cu ocazia deschiderii noului an şcolar.

Redactor: Daniel Albu