Shopping la serviciu

Mai mult de jumătate dintre angajații români recunosc că fac cumpărături online în timpul programului de lucru. Românii intră pe site-urile magazinelor chiar și atunci când nu au ceva de cumpărat în mod special.

Conform unui studiu realizat recent în țara noastră, 6 din 10 angajați români admit că fac cumpărături online în timpul orelor de program cel puțin odată pe lună. 52% dintre aceștia alocă, în medie, 30 de minute pentru fiecare sesiune de cumpărături. Există angajați care fac cumpărături pe internet de câteva ori pe săptămână sau chiar zilnic. Unii dintre ei alocă peste o oră pentru căutarea și finalizarea cumpărăturilor. Doar 15% dintre respondenți spun că fac pauză de la birou pentru cumpărături în jurul pauzei de prânz.

Magazinele online cu produse de îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii sunt accesate cel mai des de către angajații români. Clasamentul continuă cu platformele de tip marketplace și magazinele online cu produse electronice și electrocasnice, cu peste un sfert dintre angajați, care fac cel mai des cumpărături online din astfel de magazine. Peste 33% dintre angajați preferă să folosească pauzele pentru a citi diferite articole online, iar aproximativ 30%, pentru a naviga pe paginile rețelelor de socializare.

Redactor: Denisa Albu