’’Share yout blood, save a life!”

Tinerii din orașul Constanța sunt încurajați să doneze sânge prin diverse campanii de conștientizare. Voluntarii unei asociații și-au dat întâlnire la Centrul Regional de Transfuzii Sanguine pentru a-și aduce aportul la această inițiativă. Evenimentul este deja la a doua ediție, iar anul acesta cei care donează în cadrul campaniei primesc și invitații gratuite la spectacole de teatru sau concerte.

Donând sânge, puteți fi eroul necunoscut al unui om aflat la nevoie, pe patul de spital. Pe lângă bucuria de a ajuta, de a salva vieți, există și alte beneficii personale ale acțiunii de donare de sânge. Pentru o viață sănătoasă chiar se recomandă să donăm periodic cantități mici de sânge. De la această premisă au plecat și voluntarii unei asociații din Constanța care au inițiat proiectul ’’SHARE YOUR BLOOD, SAVE A LIFE!” ce a ajuns anul aceasta la a doua ediție.

Nevoia de sânge în unitățile medicale din țară este una continuă așa că orice încurajare a oamenilor de a veni să doneze este una bine-venită. Prin această inițiativă, voluntarii doresc să încurajeze tinerii orașului nostru să doneze sânge. A fi donator de sânge este un gest voluntar, umanitar, neremunerat și, de cele mai multe ori, anonim. Este o acțiune făcută din suflet pentru a salva o viață de om! Stiați că, donând 450 – 500 ml de sânge, puteți salva până la 3 vieți omenești? Cantitatea de sânge donat se reface ca volum într-un interval de timp de la câteva ore până la 2 săptămâni.

Organizatorii acestui eveniment vor să îi “premieze” pe donatorii care vin prin intermediul campaniei.

Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă între 18-65 de ani, cu greutatea peste 50 kg, care nu au suferit de hepatita, TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet zaharat, boli de inima. Persoanele peste 50 de ani trebuie să aducă o adeverință din care sa reiasă că nu sunt în evidență cu boli de inimă sau neurologice. În ziua donării se recomandă un mic dejun ușor și minim 500 ml lichide. Dacă v-ați decis să donați sânge, sunteți așteptați în perioada 21-23 martie la Centrul de Transfuzii Sanguine din Constanța, strada Nicolae Iorga nr. 85, având asupra dumneavoastră un act de identitate.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea