Sfîrșitul de an dă startul unor acțiuni de amploare a polițiștilor

Sfîrșitul de an dă startul unor acțiuni de amploare a polițiștilor și lucrătorilor Registrului Auto Român. La Constanța, angajații Serviciul Poliției Rutiere lucrează la foc automat pînă la începutul lunii ianuarie a anului viitor.

Ținta autorităților sunt șoferii care nu respectă regulile de circulație, dar și cei care nu au autoturismele pregătite corespunzător pentru iarnă și neconforme cu standardele de siguranță impuse de Registrul Auto Român. Perioada controalelor coincide, în mod nefericit, cu cea în care multe dintre asigurările de Răspundere Civilă Auto obligatorie expiră, iar mulți dintre conducătorii auto nici nu se pot apropia de sumele necesare pentru a încheia o nouă poliță.

În cazul în care un şofer este prins cu asigurarea RCA expirată, amenda este cuprinsă între 1000 și 2000 de lei plus măsura reținerii certificatului de înmatriculare, iar conducătorii auto depistați pe drumurile publice fără Inspecția Tehnică Perioadă validă sunt pasibili de amendă cuprinsă între 765 si 1700 de lei plus reținerea certificatului de înmatriculare.

Reporter: Andreea Barbu ; Imagine: Nicu Cvaachi