Sfințirea Bisericii „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Năvodari

Eveniment istoric la Năvodari! Cel mai vechi lăcaș de cult din oraș, ridicat sub amenințarea buldozerelor comuniste a fost sfințit de un sobor de preoți în frunte cu Arhiepiscopul Tomisului. La ceremonie au participat sute de localnici dar și edilul orașului, Nicolae Matei împreună cu membrii administrației locale. Biserica poartă hramul „Sfînta Cuvioasă Parascheva”, considerată ocrotitoarea orașului de la malul mării.

Familii cu copii, bătrâni și tineri, nimeni nu a lipsit duminica, de la biserica. Chiar dacă a plouat torențial, oamenii au înfruntat cu stoicism vremea potrivnică și au fost prezenți la slujba de sfințire a lacașului de cult. Ceremoania religioasă a fost una deosebită, oficiată de către Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie alături de un sobor de preoți.

De la evenimentul plin de însemnătate pentru fiecare dintre creștinii care se roagă la biserica nu putea nici reprezentanții autorității locale din Năvodari, în frunte cu edilul Nicolae Matei.

Lăcașul de cult al comunității de aici are o poveste demnă de film. Înființată în anul 1975 într-o casă donată de un credincios, parohia „Sf. Cuvioasă Parascheva” din Năvodari a fost prima biserică ridicată în orașul situat pe malul Canalului Poarta Albă-Midia.

Părintele Vasile este unul dintre cei care au dus lupte foarte grele pentru ca lăcașul religios să nu fie dărâmat înainte de Revoluție

Slujba de sfințire s-a încheiat cu Sfânta Liturghie, la care au rămas să se roage în continuare sute de credincioși.

Redactor: Bogdan Bolojan