Sfințirea Aghiazmei, prilej de bătaie pe dopuri

Importanța sticlelor cu agheasma a pălit în fața dopurilor. Zecile de consțănțeni care s-au adunat la Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel au uitat de bunatatea creștină și s-au descurcat fiecare cum au putut pentru a prinde un capac de plastic. Asta după ce ÎPS Teodosie a sfințit butoaiele cu agheasmă înaintea Bobotezei. Iar scenele desprinse parcă dintr-un alt film au continuat.

Arhiepiscopia Tomisului a pregatit pentru această sărbătoare aproximativ 120.000 sticle pentru Aghiazma Mare. Recipientele de plastic au primit etichete speciale, iar ÎPS Teodosie a urcat pe cisternele Pompierilor Militari pentru a sfinți apa.

După slujba care a fost organizata in fata catedralei Sfintii Petru si Pavel din Constanta, oamenii s-au grabit sa-si umple sticlele cu aghiazma. Pregatiți de acasă cu sticle sau chiar pungi, fie așteptând sticlele speciale oferite de Arhiepiscopie, oamenii s-au pus de acord asupra efectului binefăcător al apei sfințite.

Prelații susțin că  apa sfintită rezista până la 30 ani.

Luni va avea loc ceremonia de Boboteaza. Slujba va începe la Catedrala Arhiepiscopală la ora 8.45, iar alaiul se mută pe faleza cazinoului începind cu ora 12.00.

Reporter: Sorin Hulubei ; Imagine: Alex Ionescu