Sfaturi utile despre acordarea de prim ajutor

Inspectorul special Mavromaldi Marian a prezentat în cadrul exercițiului demonstrativ pașii de pregătire pe  care un salvator trebuie să îi parcurgă pentru a dobândi această competență.

A subliniat faptul că există un lanț al supraviețuirii care începe cu apelul la numărul de urgență 112 și se încheie cu sosirea ambulanței. Toți acești oameni, specializați în salvarea de vieți umane, consideră și vor să atragă un semnal de alarmă asupra faptului că multe cazuri ar putea fi salvate dacă tot mai mulți cetățeni s-ar instrui în domeniul primului ajutor și ar învăța cei doi pași aflați între apelul la 112 și sosirea ambulanței.

Demonstrația susținută astăzi vrea să aducă o conștientizare pe mai multe niveluri. Cu referire la intervenția personală dar și cu referire la managemantul locurilor pulblice, aglomerate unde ar trebui să exite un chit de salvare și oameni instruiți în vederea intervenției. Defibrilatorul este un aparat care poate fi găsit și folosit ușor, este nevoie doar de un mimim instructaj dar folosirea lui precoce este vitală.

În următoarele jurnale vă vom prezenta exemplificări despre cum să interveniți în caz de extragere de urgență a unei victime din autoturism și cum să acordați primul ajutor în caz de înec cu alimente. Pentru că fiecare fracțiune de secundă contează și noi, informați, putem face diferența.

Reporter: Sondra Sandu ; Imagine: George Dima