Sfaturi pentru când plecați de acasă

Prima minivacanță din anul 2017 i-a determinat pe români să plece în străinătate pentru câteva zile de relaxare. Atenție însă, polițiștii spun că infractorii nu au liber și vin cu sfaturi pentru ca la revenirea din concediu să nu aveți surprize neplăcute.

Ziua de 24 ianuarie este zi liberă prevăzută de Codul Muncii, însă cum anul acesta Ziua Unirii Principatelor este într-o zi de marți, guvernanți au dat o hotărâre prin care și ziua de 23 ianuarie să fie liberă. Chiar dacă sectorul privat nu este obligat să ofere această zi liberă angajaților, nu puțini sunt cei care au preferat să nu meargă la muncă astăzi. Agențiile de turism au avut oferte care mai de care mai tentante, iar românii nu au stat prea mult pe gânduri. Spre exemplu, o minivacanță în Grecia la Atena, cu 2 nopți de cazare, mic dejun inclus și zbor costă mai puțin de 50euro de persoană. Însă oamenii legii spun că infractorii nu iau niciodată vacanță și ar fi bine să nu faceți din plecare dvs un eveniment deosebit. Asigurați-vă corespunzător casa și nu lăsați nimic la întâmplare.

Câteva sfaturi urmate cu strictețe, pot face ca locuința dvs să nu fie călcată de hoți în timp ce sunteți în concediu.

Dar nu orice casă reprezintă o atracţie pentru hoți, ci doar cele care par bine protejate, pentru că asta înseamnă că proprietarii au valori mari. Aşadar, hoţii se ghidează după termopane, uşi metalice şi aparate de aer condiţionat. De regulă, hoţii încearcă să spargă uşile, cu ustensile speciale, prin ruperea butucului sau chiar cu chei potrivite. Dar există şi tendinţa de a escalada ferestrele, acolo unde e posibil, pentru a pătrunde în locuinţa vizată.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea