Sfaturi de vacanță

Nu mult ne mai desparte până la un nou sezon de vacanțe. Primul weekend prelungit al sezonului de iarnă de anul acesta este chiar la finalul acestei luni. Mulți români preferă vacanțele în străinătate, însă puțini știu ce trebuie să facă dacă își pierd actele. Dacă vă pregătiți de vacanță într-o țară străină, ar fi bine să țineți cont de sfaturile polițiștilor.

Românii par să fie tot mai avizi după vacanțele în străinătate. Orice ocazie este exploatată la maximum. Prima minivacanță din sezonul de iarcă este chiar de 1 decembrie așa că românii s-au grăbit să își achiziționeze pachete în țări precum Austria, Italia sau Spania.

Însă nu toate vacanțele se încheie cu bine. Există sitații în care actele vă pot fi furate. Polițiștii ne spun c ear trebui să facem dacă se întâmplă să rămânem fără acte pe timpul vacanței într-o țară străină.

La fel de importante sunt și măsurile de siguranță pe care trebuie să le luați atunci când plecați de acasă.

Dacă doriți să nu fiți victima hoților, este bine să postați pe site-urile de socializare faptul că urmează să plecați timp de câteva zile. Ca o altă măsură de precauți, puteți să lăsați o cheie de rezervă cuiva din familie care să vină să verifice din când în când dacă ati vor prada hoților.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea