Sfârșit tragic pentru o româncă, în Spania

Un caz tragic a fost dezvăluit de presa spaniolă! O româncă a murit în spital pentru că nu a primit asistență medicală timp de 12 ore.

O femeie în vârstă de 64 de ani de origine română, a murit la Spitalul public San Juan de la Cruz din localitatea spaniolă Ubeda, după aproximativ 12 ore în care nu ar fi primit asistență medicală.
Surse din spital au precizat pentru cotidianul  El Mundo că totul s-a petrecut în ziua de 21 decembrie. În acea zi, femeia a ajuns la Urgență, prezentând o stare “destul de gravă” , fiind îndrumată să ajungă aici de medicului din Quesada, unde locuia. La spital a ajuns însoțită de o angajată a unui azil de bătrâni.

În condițiile în care femeia a ajuns la spital însoțită, nu a mai fost nevoie ca un anumit protocol să fie aplicat, asta potrivit surselor din spital. Astfel, după ce a fost înregistrată, a ajuns la infirmerie.

Când pacienta a ajuns la spital, a fost consultată, iar după ora 14:00 a rămas pe o targa în sala de asteptare. De aici a fost chemată de mai multe ori, dar cum starea  nu-i permitea  să raspundă, personalul spitalului a crezut că aceasta a plecat. În momentele respective, însotitoarea ei nu se afla cu ea, femeia era singură.
Următorul episod este marcat la ora 22:00, când a avut loc un schimb de tură iar în jurul orei 2:00 un medic a întrebat cine este femeia pe care a văzut-o respirând cu dificultate.
Ulterior, personalul spitalului și-a dat seama că femeia murise. Reprezentanții spitalului au luat atunci legătura cu familia și autoritățile, care au deschis o ancheta.

De asemenea, spitalul va face si o anchetă internă în acest caz.

Redactor: Ramona Caba