În sfârșit o veste bună pentru cadrele didactice

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean, în perioada 10-14 noiembrie, personalul didactic de predare și personalul didactic auxiliar încadrat cu cel puțin jumătate de normă PE post din Constanța, vor primi în conturi suma de 700 de lei. Este vorba despre aproximativ 7.300 de persoane, din 204 instituții de învățământ preuniversitar de stat.

Banii sunt acordați prin proiectul Ministerului Educației Naționale „Personalul didactic din sistemul de învățământ preuniversitar și universitar de stat – promotor al învățării pe tot parcursul vieții”.

Conform metodologiei privind implementarea proiectului, subvenția în cuantum de 700 de lei se acordă cadrelor didactice o singură dată, pentru dezvoltare profesională. În situația în care o persoană este încadrată în două sau mai multe instituții de învățământ preuniversitar de stat, aceasta are obligația de a comunica în scris, conducerilor instituțiilor de învățământ în care este încadrată, instituția la care se înscrie pentru primirea subvenției.

Suma va putea fi folosită în orice mod şi pentru orice consideră profesorii că au nevoie ca material didactic: softuri, cărţi, cursuri, abonamente la reviste sau publicaţii de specialitate, tablete, calculatoare, tehnică audio-video etc. Această sumă nu trebuie justificată cu documente cu regim special, cum ar fi facturi sau bonuri fiscale. Tot ce trebuie să facă profesorii este să redacteze un document, pe format A4, în care să explice cum au folosit banii şi cum îi ajută respectiva achiziţie în dezvoltarea sau formarea lor profesională.

Redactor: George Marinescu