Sfarsit ingrozitor pentru doi tineri din Ialomita

Veniti sa munceasca in constructii, cei doi, colegi de serviciu si prieteni, au murit inecati pe o plaja situată in nordul statiunii Mamaia. Trupurile celor doi au fost scoase la mal de salvamari si scafandrii, insa, din pacate, medicii nu au mai putut face nimic pentru a le salva viața. De la inceputul sezonului estival si pana in prezent, mai mult de 30 de oameni si-au pierdut viata in apele Marii Negre.

Cei doi lucrau la unul dintre blocurile aflate in constructive in zona de nord a statiunii, iar duminică erau liberi. Au venit pe plaja sa faca o baie si si-au improvizat doua saltele din bucatile de polistiren pe care le foloseau la munca.

Un coleg de serviciu, care a vazut ce s-a intamplat, a cerut ajutorul salvamarilor si apoi a sunat la 112, iar salvatorii au inceput imediat sa-i caute. În scurt timp, trupurile celor doi au fost gasite. Fara suflare, din pacate.

Salvamarii spun ca foarte multi au fost pacaliti de faptul ca, desi in ultimile doua zile vantul a suflat cu putere, marea a fost aparent linistita, iar ei s-au avantat in larg. Curentii, insa, au fost foarte puternici .

De la inceputul verii, mai mult de treizeci de turisti veniti in vacanta pe litoral au sfarsit inecati în mare. Anul trecut, numarul celor care au murit inecati a fost de 28.

Redactor: Bogdan Bolojan