Sfârșit de sezon tragic la malul mării

Un tanar de 17 ani din Mures dar si un barbat de 45 de ani au murit astazi inecati la Saturn si Mangalia. In sudul litoralului a fost steag rosu, valuri mari si curenti puternici dar asta nu i-a impiedicat pe cei doi sa se aventureze in larg. Turistii spun ca nici salvamarii nu ar fi intervenit cu promtitudine.  16 oameni si-au pierdut viata in acest sezon pe litoral iar alti 59 au fost salvati in ultimul moment.

Tanarul de 17 ani venise in vacanta cu parintii la mare iar in aceasta dimineata s-a dus pe plaja. Nu a  tinut cont de avertizarile salvamarilor si s-a aventurat in larg. Curentii si valurile insa l-au luat prin surprindere iar turistii de pe mal l-au vazut cum dispare pur si simplu  dupa tabilopozi.

Oamenii spun ca salvamarii nu au intervenit corespunzator si ca tot ceea ce au facut a fost sa aruce o franghie catre tanar. Insa copilul era mut prea epuizat ca s amai poata reactiona, dupa care a disparut in mare.

Medici smurd, pompieri si scafandrii de la isu au fost chemati imediat in zona. O echipa de 8 scafandrii au intrat in apa, in ciuda curentilor puternici si a conditiilor extrem de grele. Ore intregi au cautat trupul tanarului ins afara nici un rezultat.

De la inceputul sezonului estival 16 oameni au murit inecat pe plaje din Romania, cei mai multi dintre e in sudul litoralului. Alti zeci de turisti au fost norocosi si au fost salvati de salvamari iar mai apoi de medici care au intervenit la timp. Meteorologii anunta ca toata saptamana antul va sulfa pe litoral astfel ca pe plajele din sud ramane arbora steagul rosu, ceea ce inseamna ca scaldatul este interzis.

Redactor: Cerasela Videanu