Sfârșit de săptămână cu ploi și vijelii

Meteorologii nu vin cu vești bune pentru cei care vor să-și petreacă sfârșitul de săptămână pe plajă! Averse torenţiale, vijelii şi grindină sunt anunțate pe litoral, de sâmbătă și până luni dimineaţă.

Averse torenţiale, vijelii şi căderi de grindină sunt anunțate în cea mai mare parte a ţării, de vineri seara până luni dimineaţă. Zonele de deal şi de munte în centrul şi sudul Moldovei, Dobrogea şi nord-estul Munteniei se află sub avertizare cod galben de ploi, începând de sâmbătă.

Vremea se va înrăutăți începând cu regiunile vestice, meteorologii avertizând asupra unor perioade în care instabilitatea atmosferică va fi accentuată şi se va manifesta prin averse torenţiale, frecvente descărcări electrice, intensificări ale vântului cu aspect de vijelie şi pe arii restrânse căderi de grindină. Informarea meteorologică este valabilă pentru perioada vineri, ora 18.00 – luni, ora 10.00.

Administrația Națională de Meteorologie a transmis şi o atenţionare meteorologică cod galben pentru perioada sâmbătă, ora 10.00 – luni, ora 03.00, când în toate zonele de deal şi de munte, în centrul şi sudul Moldovei, Dobrogea şi nord-estul Munteniei, cantităţile de apă vor depăşi 30 litri pe metru pătrat şi pe arii restrânse 50 – 70 litri pe metru pătrat.

Redactor: Paul Alexe