În sezonul estival, shaworma se serveşte cu… praf

Sezonului estival înseamnă pentru marii și mici întreprinzători o bună ocazie de făcut bani în stațiunea Mamaia, dar și în Satul de Vacanță. Vânzarea de kebab și shaworma pare o afacere destul de profitabilă, având în vedere avântul tot mai mare pe care îl au întreprinzătorii. De cele mai multe ori însă, carnea este ținută în aer liber, aproape de zona în care se plimbă pietonii, în praf și lângă gazele de eșapament ale mașinilor. Un vânzător încearcă să ne convingă, nu prea argumentat că, până la urmă, în aer liber se vinde kebabul și la … obor.

Reprezentații Comisariatului Judeţean pentru Protecția Consumatorului Constanța spun că verifică regulat micii comercianţi, iar cei care nu respectă normele igienico-sanitare riscă amenzi și sancțiuni până la închiderea afacerii.

Rămâne de văzut câţi dintre aceşti vânzători le vor fi închise afacerile. Dacă luăm exemplul altor ani, fast-food-urile ambulante au funcționat fără mari probleme până la finele sezonului estival. Kebabul, originar din Turcia, se vinde pe străzi, exact ca în stațiunea Mamaia, însă România, țară membră a Uniunii Europene, se vrea cât mai aproape de normele statelor occidentele. Respectarea normelor igienico-sanitare ar trebui să primeze.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine Victor Nita