Sezonul croazierelor s-a prelungit până în luna noiembrie

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=nQqa9DFhPgE[/youtube]Anul acesta, numărul navelor de croazieră care au sosit și urmează să sosească în porturile Constanța și Tulcea a crescut simțitor. Vestea bună este că tot mai mulți turiști preferă ca destinație Delta Dunării. Astfel că sezonul croazierelor s-a prelungit până pe 4 noiembrie.

”Creşterea este de peste 30% faţă de anul anterior, adică la 250 de nave, ceea ce este un lucru foarte bun pentru turismul din Delta Dunării pentru că pentru cei care vin lucrează câteva mii de oameni, marinari, ospătari, hotelieri, bucătari şi alţii. Deci este vorba de o gamă largă de servicii care se pun în mişcare, chiar şi transport auto”, a precizat directorul unei firme de turism, Victor Iancu.

Reprezentanții Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism spun că până la finalul sezonului de croaziere, sute de turiști din țări precum Germania, Marea Britanie, Franța, Italia, Spania, precum și Austria și Belgia vor vizita Delta Dunării.

Pentru a merge în Delta Dunării, turiștii trebuie să achite o taxă de 10 lei de vizitare. O plimbare pe Dunăre i-ar putea costa până la 100-150 de euro, însă peisajul face toţi banii.. În plus, turiștii vor putea servi preparate din diferite sortimente de pește proaspăt, pescuit direct din Dunăre.

Reporter: Denisa Stoenescu ; Imagine: Alex Brinzaru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.