Sesiune de recoltare mobilă de sânge la Spitalul din Cernavoda (VIDEO)

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa a desfăşurat, astăzi, o sesiune de recoltare mobilă de sânge la Spitalul din Cernavoda. Zeci de persoane au venit inca de dimineata sa-si ajute semenii aflati in nevoie si sa doneze sange. Donatorii nu au plecat acasa cu mana goala, ci au primit 7 tichete de masa si o zi libera de la locul de munca.

Fie ca se aflau pentru prima oara in aceasta postura, fie ca erau obisnuiti cu acele seringilor, toti cei prezenti au declarat ca în acest fel, oferă o mână de ajutor bolnavilor care au nevoie urgent de transfuzii.

Dupa un examen medical, fiecare dintre cei prezenti a donat 450 de mililitri de sange. Pot dona persoanele sănătoase, cu varste între 18 şi 60 de ani, cu greutatea de peste 50 de kilograme, care nu au suferit de hepatită, TBC, sifilis, ulcer, epilepsie, diabet zaharat sau boli de inimă.

Donatorii de sânge nu au plecat acasa cu mâna goală. Aceştia au primit şapte tichete de masă dar si o zi liberă de la locul de muncă sau de la şcoală.