Sesiune de formare în domeniul drogurilor

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanța va pregăti specialiști din cadrul Direcției pentru Protecția Copilului Constanța. Sesiunile de formare au drept scop atât dobândirea de cunoștințe generale în domeniul drogurilor cât și gestionarea situațiilor la risc generate de consumul substanțelor cu efect halucinogen.

Aproximativ 300 de specialiști din cadrul Direcției pentru Protecția Copilului Constanța revin pe băncile școlii. Și asta deoarece, în perioada 24 – 28 septembrie, aceștia vor lua parte la sesiunea de formare în domeniul drogurilor.

Sesiunile de formare vor fi susţinute de medici şi asistenţi sociali din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog, formatori autorizați ANC și vor avea loc la sediul Universității „OVIDIUS” din Constanța.

Specialiştii DGASPC Constanţa vor fi familiarizaţi şi cu aspectele procedurale privind identificarea, atragerea și motivarea adolescenților consumatori de droguri către serviciile de tratament.

Totodată, în lunile octombrie şi noiembrie ale acestui an, ANA va mai derula încă două astfel de activităţi, urmând ca la finalul acestora asistenți sociali, psihologi și educatori din cadrul DGASPC Constanța să fie formaţi în domeniul drogurilor. Aceste sesiuni de formare sunt organizate de către Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog , Constanța.

Redactor: Oana Jărloianu