Serviciul Județean de Ambulanță Constanţa face angajări (VIDEO)

Ministerul Sănătății a scos la concurs 8  posturi în cadrul Serviciului Județean de Ambulanță Constanța. Posturile sunt de asistente medicale, ambulanțier și un medic atât pentru unitatea centrală cât și pentru subunități. Concursul pentru ocuparea posturilor va avea loc pe data de 14 noiembrie iar dosarele pot fi depuse până la data de 11 noiembrie.  Cei care doresc să ocupe postul de medic trebuie să știe că principala condiție este absolvirea Facultății de Medicină generală sau medicină de familie iar șoferii trebuie să aibă o vechime de 5 ani, diplomă de bacalaureat și carnet de conducere la categoriile B și C. Cu toate acestea, conducerea Serviciului de Ambulanță se confruntă în continuare cu un deficit de personal.

Cei care suferă în urma acestui deficit de personal nu sunt alții decât pacienții. Din cauza numeroaselor solicitări, ambulanțele nu reușesc să ajungă în timp util la toate cazurile.

În plus, din cauza lipsei acute de personal, nu o dată cadrele medicale, dar şi şoferii au fost nevoiţi să facă ture duble pentru a putea face faţă situaţiei.

Reporter: Paula Moroi ; Imagine: Alex Brinzaru