Seria tragediilor continuă pe litoral

Continuă seria tragediilor provocate de inconştienţa turiștilor care ignoră steagul roşu arborat precum și avertismentele salvamarilor!  Astăzi, valurile și curenții deosebit de puternici au mai răpit trei vieți.

Astăzi, într-un interval scurt de timp trei persoane și-au pierdut viața în valurile mării. Un tânăr de 18 ani din Târgoviște, aflat în vacanță în stațiunea Olimp a fost luat de valuri, în acestă dimineață. Din cauza curenților foarte puternici și a valurilor a fost dus în larg,  moment în care un salvamar aflat pe plaja l-a văzut și a intervenit. Adolescentul a fost scos din apă în stare de inconștiență. La fața locului a ajuns elicopterul SMURD,însă  medicii nu au mai putut face nimic pentru salvarea  tânărului.

La scurt timp, un alt apel la 112 a venit din Costinești. Un bărbat de 40 de ani, a fost scos din valurile mării în stop cardio-respirator. Deși a fost resucitat timp de zeci de minute, acesta a decedat.

Tragediile nu s-au oprit aici. La orele după amiezii, medicii au intervenit pe plaja din Mamaia, acolo unde un bărbat de aproximativ 60 de ani a fost luat de valuri. Acesta a fost scos din apele mării inconștient, iar în ciuda manevrelor de resuscitare,  acesta a decedat.

Salvamarii avertizează că scăldatul în mare în această perioadă este interzis din cauza valurilor mari și a curenților puternici. Deși steagul roșu este arborat de câteva zile, tot mai mulți turişti aleg să ignore această interdicţie. De la începutul sezonului și până în prezent, 21 de persoane au murit înecate pe litoralul românesc.

Redactor: Cristina Niță