Seria operațiilor dificile se încheie cu succes la Constanța (VIDEO)

Miercuri este ultima zi în care chirurgii din străinătate operează alături de medicii Clinicii de Chirurgie şi Ortopedie Pediatriacă a Spitalului de Urgenţă Constanţa. În urma colaborării dintre doctorii români și chirurgi renumiţi din Austria şi Germania, opt copii cu malformaţii genito-urinare au primit o a doua șansă la viață.

Costul unei astfel de operații într-o clinică din străinătate depășește 20.000 de euro. De această dată, toate costurile sunt suportate de Speranţă pentru Naţiuni, care se află la cea de-a treia acţiune de acest gen. Copiii care sunt operaţi în aceste zile vin atât din Constanţa, cât şi din Bucureşti, Vâlcea şi Republica Moldova. Micuţii au suferit mai multe intervenții chirurgicale de-a lungul timpului, dar fără succes.

În aceste zile au fost operați de către medicii specialiști și copii care nu au împlinit încă vârsta de un an. În unele cazuri, intervenția s-a prelungit și până la șase ore.

Noutatea acestui an a workshop-ului este extinderea activității și în sfera ORL. În acest sens au fost efectuate deja două operații. Workshop-ul se află la a treia ediţie, două dintre sesiuni fiind desfăşurate la Constanţa, iar cealaltă la Chişinău.

Reporter: Camer Negip ; Imagine: Viorel Cotleț