Sentință definitivă în cazul mamei criminale

Judecătorii Curţii de Apel Timişoara au decis astăzi condamnarea definitivă la aproape 19 ani de închisoare cu executare a educatoarei din Timişoara. Oana Neţ şi-a ucis fiica de doar patru ani pentru a se răzbuna pe soţ la aflarea veștii că acesta intenționa să divorțeze.

În urma crimei săvârșite, Oana Neț a fost condamnată la sfârșitul lunii decembrie 2018 la 12 ani de închisoare și plata sumei de 60.000 de euro ca despăgubiri către fostul soț. Procurorii au atacat decizia la Curtea de Apel Timișoara, pe motiv că pedeapsa era prea mică. Astfel, 20 februarie 2019 este data la care magistrații au decis ca fosta educatoare să ispășească o pedeapsă de18 ani și 8 luni de închisoare cu executare.

Fosta educatoare Oana Răzvana Neț, în vârstă de 38 de ani, se află în arest preventiv încă din martie 2018 și este încarcerată la Penitenciarul Arad. În seara de 13 martie 2018, femeia și-a ucis copila de patru ani, după ce a înecat-o în cada băii. Apoi, aceasta a sunat la 112 și a recunoscut că a comis o crimă.  A încercat ulterior să se sinucidă cu ierbicid, însă a fost salvată de către medici. La acel moment, fosta educatoare le-a spus anchetatorilor că nu are o explicație pentru ceea ce a făcut, ci doar că era măcinată de gândul că soțul o amenințase cu divorțul.

Redactor: Oana Jărloianu