Sensurile giratorii din Mangalia vor fi decorate cu amfore şi coloane greceşti

Sensul giratoriu din centrul Mangaliei este, în acest moment, ornamentat cu un gard viu şi o statuie a unui pescaruş. Proiectul de modernizare a acestuia prevede reamenajarea completă a zonei, prin construirea unor coloane de tip grecesc, specifice Cetăţii Callatis, montarea de amfore greceşti, realizarea iluminatului ambiental, precum şi plantarea de vegetaţie decorativă.

O schimbare majoră va interveni şi în aspectul sensului din zona clădirii Primăriei. Scuarul, care acum este triunghiular, va căpăta forma rotundă şi va conţine elemente decorative antice, greceşti, precum şi plante ornamentale noi, în conformitate cu proiectul arhitectural. Valoarea totală a celor trei investiții este de 500.000 de lei.

Alte două proiecte aprobate de Consiliul Local Mangalia vizează înfrumuseţarea a două intrări în Mangalia: cea dinspre Constanţa, unde va fi montată o ancoră, iar cealaltă în zona Daewoo, spre 2 Mai, unde va fi amplasată o amforă. Cele două reprezentaţii arhitecturale, cu dimensiuni de circa 5 metri înălţime, vor costa circa 180.000 de lei.

Redactor: Mihaela Marin-Dubei