Seminar economic la Constanța

Întâlnire importantă la malul mării! Astăzi a avut loc seminarul Constanta Danube – Black Sea Gateway Economic Opportunities Forum. Evenimentul a reunit reprezentanți ai autorității locale, oameni de afaceri, miniștri precum și reprezentanți ai Băncii Mondiale și BERD. Scopul acestei întâlniri a fost de a explora o serie importantă de proiecte și perspective de finanțare pentru Constanța. 

Constanta Danube – Black Sea Gateway Economic Opportunities Forum are loc cu doar câteva luni înainte ca România să preia președinția Consiliului Uniunii Europene. În cadrul evenimentului au fost analizate mai multe opțiuni de finanțare, de la investiții străine și opțiuni naționale la Strategia Dunării și alte fonduri europene, precum și soluții de investiții instituționale și private.

Constanța și Marea Neagră au un potențial important în sectorul energetic, care nu numai că poate ajuta România să-și câștige independența energetică, ci și poate contribui la dezvoltarea unei Uniuni energetice durabile. Astfel, Constanța ar trebui să își consolideze potențialul de a deveni un centru energetic și mai important la nivel regional și european.

Acesta a mai spus că ar trebui să ne folosim de faptul că țara noastră este al cinci-lea producător de nave din Europa, fiind momentul să urcăm către zonele care crează job-uri mai bine plătite.

Potrivit organizatorilor, Portul Constanța ar putea servi drept poartă de intrare în Uniunea Europeană pentru mărfurile din Asia și Orientul Mijlociu. Printre invitații de astăzi s-au aflat Radu Ștefan Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Victor Negrescu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, precum și reprezentanți ai Băncii Mondiale și BERD, dar și renumitul corespondent CNN, Samuel  Burke. Seminarul a fost organizat de către Institutul Aspen România și Primăria Municipiului Constanța.  De precizat este și faptul că, în anul 2017, Aspen Institute România, în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanța, Camera de Comerț și Universitatea Ovidius, a lansat laboratorul orașului Aspen Constanța. Aspen City Lab este o inițiativă globală a rețelei internaționale Aspen, în parteneriat cu Bloomberg Philanthropies.

Redactor: Oana Jărloianu