Șeful statului, făcut ”nesimțit” de un protestatar, la Ziua Marinei

Prezent la manifestările militare și religioase prilejuite de Ziua Marinei Române la Constanța, președintele Klaus Iohannis a avut parte, pe lângă salutul  marinarilor-militari, și de câteva vorbe ”de dulce” din partea câtorva  persoane care au asistat la eveniment. Una dintre acestea l-a făcut chiar ”nesimțit” pe șeful statului.

Oamenii s-au grăbit să îl salute pe președintele țării, Klaus Iohannis, în semn de admirație. Prezent la evenimentul prilejuit de sărbătoarea Sfânta Maria, șeful statului a venit însoțit de SPP-iști, conform protocoalelor prezidențiale. Însă nu toată lumea a agreat acest aspect. Au fost și persoane care ar fi apreciat ca președintele României  să fi venit pe jos, fără SPP și să dea mâna cu fiecare în parte.

Unul dintre cei prezenți l-a făcut ”nesimțit” pe șeful statului, reproșându-i că nu a făcut nimic pentru țară.

De remarcat că nu este primul președinte al României care trece printr-o astfel de experiență.

În urmă cu 2 ani, fostul președinte, Traian Băsescu, a fost scuipat de un protestatar, tot la Constanța, în timp ce cobora de pe nava-școală Mircea. Un alt incident asemănător i s-a întâmplat și unui alt fost președinte, Emil Constantinescu. În anul 2000, în timp ce ieșea dintr-o secție de votare, un timișorean s-a apropiat de el, înșelând vigilența agenților SPP, și i-a aruncat cu vopsea albastră pe față.

Redactor: Daniel Albu