Șeful statului a anunțat cine este noul premier al României

Începutul de săptămână a debutat cu o serie de întâlniri maraton între președintele Iohannis și liderii partidelor politice. În timp ce PSD l-a nominalizat pe actualul ministru al Economiei, Mihai Tudose, să ocupe funcția de premier al țării, PMP a acordat votul de încredere europarlamentarului Siegfried Mureşan. Liderul PNL Ludovic Orban a declarat, în schimb, că nu va face propuneri doar ca să fie făcute.

Doar două formațiuni politice și-au prezentat, concret, opțiunea pentru postul liber de premier, PSD și PMP.  În schimb, politicienii ce formează opoziția au ales să nu ofere niciun nume. Cu toate acestea, decizia a cântărit în favoarea propunerii social-democraților, iar președintele Klaus Iohannis a acceptat nominalizarea lui Mihai Tudose, fost ministru în Guvernul Grindeanu, acesta urmând să formeze noul guvern.

Începutul de săptămână a fost un adevărat maraton de întâlniri la Palatul Cotroceni. Înainte de a intra în şedinţa Comitetului Executiv al PSD, liderul Partidului Social Democrat a dezvăluit că are 5-6 variante pentru această funcție, însă Tudose, ministrul al Cabinetului Grindeanu, este singurul care ar fi acceptat nominalizarea.

Odată acceptată nominalizarea făcută de social-democrați, președintele formațiunii a anunțat că, foarte probabil, joi vom cunoaște componența noului guvern.

Liderul Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, nu a avansat nicio nominalizare, în timp ce partidul lui Traian Băsescu PMP l-a propus pe europarlamentarul Siegfried Muresan.

Redactor: Andreea Barbu