Șeful Poliției de Frontieră a demisionat

Șeful Poliției de Frontieră a demisionat din funcție. Chestorul  Ioan Buda a luat această măsură ca urmare a scandalurilor repetate cauzate de aglomerația de la Vama Nădlac. 

El şi-a înaintat, joi, demisia din funcţia de inspector general al Poliţiei de Frontieră Române, invocând motive personale.

Reprezentanți ai Inspectoratului General al Poliției de Frontieră au trimis un comunicat cu un mesaj de mulțumire, în numele fostului șef,  adresat polițiștilor.

“La final de mandat, chestorul general de poliţie Ioan Buda transmite poliţiştilor de frontieră întreaga sa apreciere pentru efortul depus şi pentru profesionalismul de care au dat dovadă constant. De asemenea, mulţumeşte pentru implicare şi pentru sprijin tuturor colaboratorilor instituţionali, celor din rândul societăţii civile, dar şi organizaţiilor profesionale şi sindicale ale poliţiştilor”, se arată în comunicat.

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, raportul a fost înaintat, pentru aprobare, ministrului Afacerilor Interne, Marcel Vela. De precizat că în vara anului trecut, Ioan Buda a fost trimis la Poliția de Frontieră, după ce a fost demis de la conducerea Poliției Române, după scandalul Caracal.

Redactor: Daniel Albu