Şeful Guvernului vrea ca legislativul să tranşeze conflictul dintre el şi preşedintele Traian Băsescu

Şeful Guvernului vrea ca legislativul să tranşeze conflictul dintre el şi preşedintele Traian Băsescu pe tema reprezentării României la Consiliul European. În timp ce Puterea propune adoptarea unui hotărâri a Parlamentului care să fie obligatorie pentru Guvern şi Preşedinţie, Opoziţia spune că acest lucru nu este constituţional.

Aceată problemă a creat deja tensiuni între partide.

Hotărârea Parlamentului poate fi atacată la Curtea Constituţională, spune Puterea. Democrat-liberalii nu se gândesc, însă, că se va ajunge “la mâna judecătorilor”.

Premierul Victor Ponta a precizat că el şi preşedintele Traian Băsescu au poziţii divergente în ceea ce priveşte reprezentantul României la Consiliul European. Ponta a explicat că la Consiliul European se discută teme care ţin de activitatea Executivului şi-a subliniat că opinia sa este că România trebuie reprezentată de prim-ministru. Şeful statului nu a avut nicio luare de poziţie pe acest subiect, în schimb, i-a asigurat pe jurnaliştii prezenţi la Cosiliul European din 23 mai că se vor revedea pe 28 iunie.

Pentru mai multe detalii si imagini video va rugam urmariti jurnalul Litoral TV

Redactor: Doina Sirbu