Ședință ordinară a Consiliului Local Constanța

Astăzi a avut loc o nouă ședință a Consiliului Local al Municipiului Constanța. Din cele 29 de proiecte de pe ordinea de zi, au fost retrase 5, printre care și proiectele de hotărâre cu privire la atribuirea unor terenuri  în vederea construirii unor biserici.

Ceremonia a început cu înmanarea titlului de cetățean de onoare postmortem, compozitorului Dumitru Lupu.

Unul dintre cele mai importante proiecte de hotărâre aflate pe masa consilierilor locali, a fost acordarea de recompense financiare elevilor premiați la olimpiadele sau concursurile școlare internaționale și profesorilor îndrumători.

Totodată, a fost votat și proiectul de hotărâre cu privire la aprobarea aderării municipiului Constanța ca membru al Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța. Un vot favorabil a primit și proiectul privind asfaltarea mai multor străzi din cartierul Baba Novac.

Dintre cele 29 de proiecte de pe ordinea de zi, 5 au fost retrase.

Printre acestea s-a numărat și cel referitor la darea în folosință gratuită, de către municipalitate, a unui teren de 300 de metri pătrați situat la intrarea în stațiunea Mamaia, către Arhiepiscopia Tomisului pentru amenajarea Catedralei Tineretului. De reamintit este și faptul că, și în urmă cu aproape un an,  s-a decis retragerea acestuia, până când se va face un inventar al lăcașurilor de cult din Constanța. Celelalte 24 de proiecte, rămase pe ordinea de zi, au primit voturi favorabile.

ReporterȘ Oana Jărloianu ; Imagine: Cristian Rizea