Sedință de consiliu local cu scântei la Mangalia

Pe ordinea de zi a şedinţelor Consiliului Local Mangalia a figurat, în ultimele două luni, un proiect de hotărâre cu privire la contractarea unui împrumut de la Guvernul României cu care, spun autorităţile publice, ar fi urmat să se achite proiecte de infrastructură din municipiu, dar şi cofinanţarea unor programe europene. De fiecare data însă, acest punct a reușit să încingă spiritele în rândul consilierilor.

Disputa pentru necesitatea contractării acestui împrumut a fost una acerbă, la fiecare dintre şedinţele Consiliului Local Mangalia în care proiectul cu pricina era pus pe tapet. În urmă cu două săptămâni, edilul declara în faţa consilierilor că proiectele europene trebuie finalizate în termenul prevăzut în contract.

La început, suma solicitată spre aprobarea aleşilor de către executiv a fost de 40 de miloane de lei, dar, la cea mai recent şedinţă, aceasta a scăzut la 22 de milioane de lei.

Consilierii care se opun contractării împrumutului spun că riscul de a pierde unele dintre programele finanţate de Uniunea Europeană este destul de mare, urmând ca banii pentru finalizarea lor să vină de la bugetul local.

Redactor: Mihaela Dubei-Marin