Ședință cu scântei, la Mangalia

Acuze grave, injurii și spirite încinse! Așa s-a desfășurat cea mai recentă ședință de consiliu de la Mangalia. Ba chiar primarul Cristian Radu a părăsit încăperea în toiul discuțiilor aprinse.

Punctul fierbinte de pe ordinea de zi care a şi declanşat discuţii în contradictoriu între aleşii PSD şi primar a fost contractarea unui împrumut de 40 de milioane de lei, cu care ar fi urmat să fie finanţate proiectele cu fonduri europene care nu se vor finaliza până la 31 decembrie, dar şi asfaltarea străzilor din zonă. Consilierul local Vasile Iorga a propus amânarea timp de şase luni a acestui împrumut, până la schimbarea actualei componenţe a administraţiei locale:

La rândul său, consilierul local Vasile Olan a solicitat amânarea proiectului şi prezentarea unui raport cu stadiul lucrărilor pe fonduri europene şi vinovaţii de întârzierea acestora:

Totodată, consilierul Paul Foleanu a arătat că este foarte posibil ca o parte a lucrărilor derulare în acest moment pe fonduri europene să nu fie finalizate la termen, proiectele urmând să fie pierdute şi banii investiţi să fie doar din bugetul local:

Edilul Cristian Radu a replicat îndemnându-i pe aleşi să vină alături de el pe şantierele acestor proiecte, aşa cum face el în fiecare zi, pentru ca lucrările să fie terminate la timp: Discuţiile dintre primar şi o parte a consilierilor au degenerat în scurt timp, așa că edilul a ales să părăsească sala şi să plece pe şantiere, pentru a supraveghea lucrările.

Primarul ne-a declarat, ulterior, că toate reacţiile consilierilor vin pe fondul unui an preelectoral.

Redactor: Mihaela Dubei-Marin