Sedintă cu gâlceavă la CL Mangalia

Cea de a 5 şedinţă de urgenţă a Consiliului Local Municipal Mangalia, convocată aseară de fostul viceprimar Constantin Filimon, a fost suspendată din lipsă de cvorum. La întrunire nu au participat decât opt consilieri locali. Cel mai important proiect inclus pe ordinea de zi făcea referire la rezilierea contractului cu societatea “Callatis Therm”, furnizorul agentului termic din localitate.

“Un oraș întreg stă în frig pentru 30 de oameni”. Această afirmație s-a făcut de câteva ori pe parcursul celei de-a cincea ședințe de urgenţă a Consiliului Local Mangalia, ce a avut loc aseară. Numărul consilierilor dispuși să își dea acordul pentru rezilierea contractului cu “Callatis Therm”- ul scade de la o zi la alta, iar déjà fostul viceprimar cu atribuții de primar, Constantin Filimon, și-a văzut demersul eșuat. Numai opt consilieri au fost prezenți la ședința convocată ieri seară, număr insuficient pentru a reuși trecerea celor trei proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi.

Până în prezent, la Mangalia au avut loc cinci astfel de convocări, însă de fiecare dată nu a existat cvorumul necesar adoptării proiectelor. La şedinţa de ieri, nu au fost prezenţi decât 8 consilieri locali, din totalul de 19. Gurile rele au afirmat că absenţii s-ar fi reunit la un restaurant din localitate, pentru a pune la cale schimbarea din funcţie a viceprimarului.

Cu toate acestea, Constantin Filimon şi-a prezentat demisia din funcţie.

Consilierii locali municipali din Mangalia au fost convocați în şedinţe de îndată, în speranţa că vor aproba următoarele proiecte: rezilierea unilaterală a contractului de delegare a gestiunii serviciului de alimentare cu energie termică la nivelul municipiului Mangalia, rectificarea Bugetului de venituri și cheltuieli pe anul curent şi aprobarea înființării unei societăți comerciale cu răspundere limitată care are ca obiect principal de activitate furnizarea de abur și aer condiționat în care Consiliul Local al Municipiului Mangalia este asociat unic.

Reporter: Nicoleta Bujor ; Imagine: Cristi Caciauna

[youtube_video id=”OTwj1RJEXtI”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.