Ședință amânată la Mangalia

Programată pentru acest început de săptămână, şedinţa ordinară a Consiliului Local Mangalia pe luna martie nu a putut fi ţinută din lipsa cvorumului și a fost amânată pentru o dată ulterioară. În schimb, principalii directori ai instituţiilor publice adiacente primăriei şi-au prezentat câte un raport al proiectelor pe care le doresc incluse pe ordinea de zi a şedinţei următoare. Printre acestea se numără plombarea arterelor Mangaliei, ajunse în pragul colapsului din cauza gropilor, dar şi acordarea burselor pentru copiii merituoşi ai localităţii şi acordarea de loturi de casă pentru tinerii din Mangalia.

Directorul ADPP Mangalia a declarat că, pentru anul acesta, instituţia pe care o conduce doreşte demararea plombării şi asfaltării străzilor urbei, însă că, pentru acest proiect, nu are alocat niciun leu.

Lipsei fondurilor de la ADPP Mangalia i se adaugă şi o contestaţie a unei licitaţii făcută în 2014, care s-a încheiat după mai bine de un an şi asta deşi, în oraş, se simte acut lipsa unui program închegat de asfaltare.

În privinţa burselor pentru elevi, potrivit legii şi conform unei decizii a Consiliului Local Mangalia, acestea se acordă elevilor olimpici, celor cu merite deosebite la învăţătură, dar şi copiilor ce provin din familii sărace şi care sunt, astfel, încurajaţi să îşi continue studiile. La ora actuală, sumele pentru acordarea acestor burse, deşi cu o oarecare întârziere, sunt aprobate pentru a fi trimise instituţiilor şcolare.

Nu în ultimul rând, s-a anunţat si finalizarea proiectului de acordare de loturi de teren pentru tineri, potrivit Legii 15, ce vor avea suprafeţe cuprinse între 200 şi 300 metri pătraţi.

Consilierii locali se vor întruni, din nou, de îndată ce vor stabili, de comun acord cu primarul, o dată şi o oră convenabilă pentru o şedinţă maraton, ce se anunţă a avea peste 80 de proiecte de hotărâre.

Redactor: Mihaela Marin