Secția de pediatrie din cadrul Spitalul Clinic Județean de Urgență din Constanța , modernizată

Spitalul Clinic Județean de Urgență din Constanța se poate lăuda cu o secție de pediatrie modernă, renovată cu materiale și echipamente de ultimă generație. Copii internați vor fi mutați în noua secție începând de săptămâna viitoare.

Secția de pediatrie de la etajul opt al Spitalului de Urgență Constanța își poate primi pacienții în condiții optime și demne de un spital în anul 2016. Lucrările de modernizare au fost finalizate, în fiecare salon dintre cele 42 vor fi câte 2-3 paturi, iar secția de terapie acută va avea o capacitate de 15 locuri.

Pentru această secție vor fi achiziționate și alte aparate medicale noi, vitale pentru tratarea micuților.

Partea a doua a secției de pediatrie are o suprafață totală de aproximativ 500 de metri pătrați, iar pentru a fi gata a fost nevoie de 4 luni de zile. Lucrările au fost extinse și la etajul superior, dar și la cel inferior și asta pentru ca instalațiile sanitare și cele termice să fie modernizate.

Prin această secție trec în fiecare lună foarte mulți copii, iar modernizarea acesteia era extrem de necesară. Mulți dintre pacienți vin și din județele apropiate precum Tulcea sau Ialomița.

Copii internați la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța vor fi mutați în noua secție de pediatrie începând de săptămâna viitoare.

Reporter: Cerasela Videanu ; Imagine: Adrian Florea