Secția de ortopedie a Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța împlinește 1 an de când a fost reabilitată

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=j157B5zHKbY[/youtube]Pe 28 martie se împlinește 1 an de când secția de ortopedie a spitalului județean Constanța a fost inaugurată. La vremea bilanţului, medicii de aici se laudă cu reușite de excepție.

Iar asta nu e tot. Medicul Ștefan Octavian declară ca toate aceste reușite au fost posibile datorită condițiilor oferite medicilor care lucrează aici. 19 doctori de la Spitalul Floreasca din Capitală au venit să își practice meseria în Constanța.

Dacă facem comparaţie între secția de ortopedie, renovată la cele mai înalte standarde şi celelelalte secții și clinici din spital, vedem o diferenţă de la cer la pământ. La ortopedie există chiar şi fonduri pentru medicamente, în timp ce alţi pacienţi işi cumpără tratamentele.

Și tot la Ortopedie este exclusă varianta în care paturile să fie ocupate de câte 4 persoane, așa cum se întâmplă în secția de pediatrie, de exemplu.

Pe holurile de la Ortopedie parcă esti într-o altă lume, pentru că majoritatea palierelor din Spitalul Judetean Constanţa sunt mizerabile.

Saloanele Spitalului Judetean arată ca după  bombardament, ca și cum doar ce s-a terminat al doilea război mondial. Paturile, noptierele, pereții și tavanul, toate sunt scorojite și neschimbate de mai bine de 40 de ani. Au existat și donații de la spitale din Europa, dar chiar și așa ar mai fi nevoie poate de zeci de ani pentru ca totul să arate precum ortopedia.

Mai jos cu 4 etaje, lucrurile stau cu totul altfel. În saloane există până și aer condiționat, un lux la care copii de la etajul 8 nici măcar nu visează.

Doar câteva sunt secțiile în care pacienții beneficiază de condiții la standarde europene. Schimbări majore au fost făcute după ce secția a fost modernizată. Există 3 linii de gardă, așa cum ar trebui să fie, radiologia se face la patul pacientului, iar bolnavul nu mai este plimbat prin tot spitalul de la un etaj la altul. Există și secție de recuperare medicală, absolut necesară pentru o astfel de clinică. Așa se face că în Constanța există cea mai modernă secție de ortopedie din țară, unde se pot face toate tipurile de intervenții, iar de când a fost renovată, nici un pacient nu a mai fost trimis la spitale din București. Și ne întoarcem la vechea întrebare: când vom găsi aceste condiții în toate secțiile spitalului județean de urgență Constanta? Nimeni până acum nu a dat un răspuns.

Reporter: Corina Hrom ; Imagine: George Dima / Alex Brinzaru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.