Secția de Chirurgie I a spitalului Județean Constanța, modernizată

Secția de Chirurgie I a spitalului Județean Constanța, care preia cazuri din regiunea Dobrogea, a fost renovată în totalitate. Investiția se ridică la aproximativ zece milioane de lei, iar banii provin de la Consiliul Județean Constanța și dintr-un proces câștigat cu casa de Asigurări de Sănătate. Astfel de lucrări nu au mai fost executate de aproximativ 50 de ani.

Lucrările capitale de renovare la Secția Chirurgie I a spitalului Județean Constanța au durat un an și au costat aproximativ zece milioane de lei.

Aproximativ 5,4 milioane de lei au fost asigurați de Consiliul Județean Constanța, iar suma a fost completată în urma unui proces câștigat cu Casa de Asigurări de Sănătate.

Secția era foarte veche, iar ultimele lucrări au fost efectuate în anul 1968, astfel că renovarea era esențială. Reparațiile au fost efectuate de la zero, începând cu instalațiile electrice și sanitare.

Echipamentul este de ultimă generație și cuprinde aparate pentru funcții vitale, electrocardiografe, analizoare pentru gaze de sânge și saltele împotriva leziunilor provocate la nivelul pielii în cazul celor care stau internați perioade îndelungate. Pe secția de Chirurgie a Spitalului Județean Constanța ajung cazuri din toată Dobrogea.

Reporter: Bogdan Bolojan ; Imagine: Cristian Rizea