Secţia de chirurgie a Spitalului orășenesc Cernavodă a trecut printr-un amplu proces de modernizare în ultimii ani (VIDEO)

După achiziţionarea un laparoscop performant, blocul operator a fost renovat şi dotat cu lămpi de ultimă generație şi mese de operaţie noi, iar acest lucru a îmbunătăţit considerabil calitatea actului medical.

Laparoscopul, care a costat peste 40.000 de euro, a fost folosit prima dată pentru efectuarea cu succes a unei intervenţii chirurgicale la colecist, asupra unei paciente care suferea de obezitate de gradul 2-3. Operaţia, care a avut loc în luna noiembrie a anului trecut, s-a încheiat cu succes.

Laparoscopia are avantaje evidente faţă de intervenţiile chirurgicale clasice: astfel, în loc de o tăietură de până la 30 de centimetri, se fac incizii de doar 3-5 milimetri. Aparatul permite investigații complexe, dar și intervenții care diminuează traumele postoperatorii. Practic, dupa ce sunt supuși operațiilor cu laparoscopul, pacienții pot să se ridice din pat a doua zi.

Aceasta nu este singura îmbunătăţire adusă secţiei de chirurgie. Blocul operator, inaugurat la sfârşitul lunii mai, a beneficiat de multiple modernizări pentru a se conforma standardelor europene, cu  lămpi de ultimă generație, mese, uși, dar și geamuri noi.

În total, pentru renovarea acestei secţii, au fost investiţi peste 85.000 de euro.

Reporter: Paula Savescu ; Imagine: Gabriel Niculae