Secretarul general NATO, în București

Secretarul general al Organizației Tratatului Atlanticului de Nord, a sosit azi în București. Pe agenda sa, se află cea de-a 63-a reuniune a Adunării Parlamentare a NATO și o vizită la Brigada Multinaţională NATO Sud-Est de la Craiova.

Secretarul general NATO, Jens Stoltenberg, se află într-o vizită strategică în Romania. Acesta a sosit azi în București, și a participat la reuniunea Adunării Parlamentare NATO. Stoltenberg a atras atenția asupra faptului că Uniunea Europeană nu îşi poate dezvolta propriul sistem de apărare în afara Alianţei Nord-Atlantice. Președintele Klaus Iohannis a subliniat în cadrul deschiderii reuniunii, că scopul alianței este pacea, nu războiul. Pe lista de priorități se află consolidarea apărării și dialogul în relația cu Rusia. Șeful NATO a evidenţiat importanţa majorării bugetelor pentru apărare de către statele membre. De asemenea, acesta a cerut Moscovei să respecte angajamentele internaţionale, declarând că NATO nu vrea un nou Război Rece. Stoltenberg a mulțumit României pentru contribuţiile la apărarea colectivă.

Este minunat să vă întâlnesc pe toţi aici, este minunat să fiu din nou la Bucureşti, să fiu printre aliaţi, parteneri şi prieteni”, a declarat acesta.

Redactor: Isabela Boantă