Seceta este printre cele mai mari probleme ale Romaniei la ora actuala (VIDEO)

Singura solutie este însă mult prea scumpa pentru a fi aplicata. Fără irigaţii, la toamna totul va fi mai scump. La această concluzie au ajuns primarii din mai multe localităţi ale ţării in cadrul întîlnirii din statiunea Neptun.

Seceta a afectat toti agricutorii din Romania. Remediu exista, insa costurile sunt enorme. In comuna Stefan cel Mare din judetul Calarasi, nu a mai plouat de mai bine de doua luni. Chiar daca ar ploua de acum incolo, deja este mult prea tarziu. Toata recolta este compromisa. Nici plugul nu mai poate patrunde pamantul mult prea insetat.

Singura optiune pentru a putea rezolva macar partial seceta din Romania, ar fi irigarea pamantului. Insa nimeni nu isi poate permite aceasta cheltuiala. Nici in Olt lucrurile nu stau mai bine. In municipiul Osica de Sus, pamantul nu a mai vazut apa de mai bine de 8 saptamani si in aceste conditii la toamna nu va fi recolta.

Preturile vor exploda. Painea, uleiul si faina vor avea costuri pe care cu greu ni le vom putea permite.

In conditiile in care totul se va scumpi, pretul animalelor va fi mai redus.

Solutiile ar putea veni din partea Guvernului, insa chiar si asa este prea tarziu. S-ar mai putea face ceva poate pentru anul urmator.

Redactor: Corina Hrom ; Imagine: Dragos Ivan