Sebastian Papaiani s-a stins din viață

Îndrăgitul actor Sebastian Papaiani a încetat din viață marți dimineață, în urma unui accident vascular. Moartea acestuia vine la o zi distanță de a unui alt mare actor, Ioan Gyuri Pascu.

Toată lumea și-l amintește, probabil, pe ”plutonierul Căpșună” din seria de producție românească ”Brigada Mobilă în acțiune”,  din ”Oarcă” din miniseria ”Cu mâinile curate”, sau de ”Ieremia”, din ”Toate pânzele sus”. Marți dimineață, actorul în vârstă de 80 de ani, și-a încheiat rolul pe scena vieții, după o carieră de peste 45 de ani, în care a jucat diverse roluri pe scena teatrului românesc  și în filme celebre.

El a fost găsit fără suflare în baie, de către soția sa. Papaiani a avut mai multe probleme de sănătate în ultima perioadă. În mai, a suferit un accident vascular cerebral și a stat imobilizat la pat timp de câteva luni. În urmă cu câteva zile, Sebastian Papaiani a mers din nou la spital pentru un control medical.

Sebastian Papaiani s-a născut la 25 august 1936, la Pitești. Mama lui era româncă, tatăl – grec.  În anul 2002, a fost decorat cu Ordinul național Serviciul Credincios în grad de Cavaler, cu prilejul împlinirii a 150 de ani de existență a Teatrului Național din București. El făcea parte din generația de aur a filmului românesc.

Printre cele mai cunoscute producții cinematografice în care a apărut se numără ”Toate pânzele sus”, ”Păcală”, ”Liceenii”, ”Astă seară dansăm în familie”, ”Ultimul cartuș”, ”Nea Mărin miliardar”, ”Secretul lui Bachus”, ”Brigada Diverse în alertă” și ”B.D. la munte și la mare”, în care a interpretat rolul plutonierului Căpșună.

Redactor: Daniel Albu